Površinska zaščita lesenih podov Edelholz

Edelholz je za površinsko zaščito lesenih podov in oblog pri svojih številne izbire lesa in struktur ponudil dva načina zaščite:

  • Olje in
  • voskanje.

Izdelki OLI-NATURA so visokokakovostna olja in voski na osnovi naravnih rastlinskih olj in surovin, blizu naravi pri zaščiti lesenih izdelkov v zaprtih prostorih in na prostem.

Vsa olja in voski OLI-NATURA so podvrženi strogim preizkusom in kontroli kakovosti.

Površinska zaščita lesenih podov z oksidativnim oljem

Les absorbira olje, kar pripomore k ohranjanju njegove naravnosti. Olje ohranja pore v lesu odprte in s tem omogoča dihanje. Oljno premazane površine so prijetne na dotik in ustvarjajo topel barvni učinek.

Čeprav talne obloge iz masivnega lesa, ki so obdelane z oljem, potrebujejo redno vzdrževanje in nego, je takšna zaščita s pravilno uporabo preprosta in nezamudna.

Površinska zaščita z voskom

Vosek, ki ga nanesemo na površino masivnih talnih oblog, je posebna kombinacija olja in voska. Medtem ko olje globoko absorbira pore lesa, vosek ostane na površini in zaradi poliranja daje svilnat sijaj vsem vašim talnim oblogam, kar lahko poudarite z nadaljnjim poliranjem.

Ta zaščita lesenih tal  je lažja za čiščenje in nego, bolj odporna proti umazaniji in morebitnim razlitjem tekočin, ne da bi ob tem zapirala pore lesa. Tla bodo še naprej “dihala”.

Oli-Natura zaščita lesenih oblog z voskom in oljem