Površinska zaščita lesenih podov

 
Edelholz je za površinsko zaščito svojih lesenih podov in oblog, pri   izbiri lesa in struktur, ponudil dva načina zaščite:

  • Oljenje,
  • Voskanje.

Izdelki OLI-NATURA so visokokakovostna olja in voski na osnovi naravnih rastlinskih olj in surovin, primerni za zaščito lesenih izdelkov v zaprtih prostorih in na prostem.

Vsa olja in voski OLI-NATURA, so podvrženi strogemu preizkusu in kontroli kakovosti.

Površinska zaščita lesenih podov z oksidativnim oljenjem

Oljene lesene povšine, ohranjajo naravnost lesa. Pore v lesu ostajojo odprte in s tem omogočajo njegovo dihanje. Tako zaščitene površine so prijetne na dotik in ustvarjajo topel barvni učinek.

Kljub temu, da talne obloge iz masivnega lesa obdelane z oljem, potrebujejo redno vzdrževanje in nego, je takšna zaščita s pravilno uporabo preprosta in nezamudna.

Površinska zaščita z voskom

Vosek, ki ga nanesemo na površino masivnih talnih oblog, je pravzaprav posebna kombinacija olja in voska. Medtem ko se olje globoko absorbira v pore lesa, vosek ostane na površini. Po poliranju, daje svilnat sijaj vsem vašim talnim oblogam. Z nadaljnim poliranjem ta lesk lahko še dodatno poudarite.

Ta zaščita lesenih tal  je lažja za čiščenje in nego, bolj odporna proti umazaniji in morebitnim razlitjem tekočin, ne da bi ob tem zapirala pore lesa. Tla bodo še naprej “dihala”.

 

Oli-Natura zaščita lesenih oblog z voskom in oljem