RAVNI DESKASTI PODI

Z izbiro visokokakovostnega lesenega poda lahko uokvirite svoj dom in poudarite svoje posebne kose pohištva.

EDELHOLZ ponuja svojim strankam več kot osemdeset različnih oblik podov, od rustikalnih do modernih, tako v naravnih, kot tudi v temnih antracitnih in beljenih tonih, s celo ročno skoblanimi površinami. In prav te posebne površinske obdelave so tiste, s katerimi lahko svoj prostor poudarite in naredite edinstven.

Skoraj nemogoče je, da v tako široki in pestri ponudbi tudi vi ne bi zase našli pravega poda.

Vabimo vas, da si ogledate in začutite masivne lesene pode – EDELHOLZ.

 

 

Skupino ravnih deskastih podov sestavljajo podi iz masivnega hrastovega, pa tudi jesenovega lesa. Takšni so KMEČKI  in GRAJSKI PODI.

Posebnost so večplastni panelni parketi, imenovani DUPLEX in TRIPLEX. Ti so sestavljeni iz dveh ( Duplex ) ali treh ( Triplex ) slojev, ki so za razliko od parketov drugih proizvajalcev, izdelani iz enakega ( hrastovega  ali jesenovega) lesa. Prednost je v tem, da je dihanje vseh slojev enako, saj so izdelani iz iste vrste lesa, s čimer je možnost krivljenja in upogibanja parketa v različnih smereh, skoraj izničena.

Zaradi velike trdnosti hravstovega lesa, ki zagotavlja dobro prevodnost toplote, so Duplex in Triplex gotovi parketi primerni za vgradnjo nad talno gretje.